Spominski dan naše občine

torek, 17. Oktober 2017

Danes praznujemo spominski dan Mestne občine Murska Sobota. Do leta 1995 je bil 17. oktober občinski praznik »velike« občine Murska Sobota, po odloku iz leta 1997 pa ta praznik obeležujemo kot spominski dan Mestne občine Murska Sobota, v spomin na deportacije in internacije v II. svetovni vojni.

Mestna občina Murska Sobota je v sodelovanju z mestno organizacijo Združenja borcev za vrednote NOB včeraj priredila slovesnost v grajski dvorani. Zbrane goste je nagovoril predsednik Krajevne skupnosti Rakičan Matjaž Durič, ki je po krajšem orisu zgodovinskih dogodkov in narodnih herojev, ki se jih spominjamo na današnji dan, izpostavil, da imamo zaradi poguma partizanov in aktivistov OF danes priložnost živeti v miru, v svobodi in v času, ko se Pomurje prebuja in stremi k vsestranskemu razvoju. »Sem predstavnik mlajše generacije. Danes, ko se oziramo nazaj, poglejmo tudi naprej….Da v Murski Soboti in v regiji oblikujemo prihodnost, ki bo našim otrokom dajala boljše možnosti za polno in zdravo življenje v povezanem in svobodnem svetu,« je povedal Durič.

V kulturnem programu so nastopili članice in člani Mešanega pevskega zbora Vladimir Močan pod taktirko zborovodje Matije Horvata in dijaki Gimnazije Murska Sobota pod mentorstvom prof. Bože Ivanuša Trajbarič.