Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Slovesnost ob dnevu združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom

torek, 16. Avgust 2011
Po lanskoletnem sklepu Vlade o sistemizaciji državnih proslav bodo državne proslave ob tem prazniku organizirane na vsakih pet let, torej bo naslednja šele leta 2014, zato je župan Mestne občine Murska Sobota Antona Štihca dal pobudo, da  proslave ob tem prazniku  izmenično organizirajo prekmurske občine. Tako je letošnjo osrednjo prekmursko slovesnost, ki je potekala na predvečer državnega praznika v Gledališču Park prevzela Mestna občina Murska Sobota.
Po nagovoru župana Antona Štihca je bil slavnostni govornik pisatelj in publicist Vladimir P. Štefanec, v kulturnem programu so nastopili Vokalna skupina Bel Canto z umetniško vodjo Gabrielo Bratina, Soboški harmonikarski orkester z umetniškim vodjem Matejem Zavcem, sopranistka Gabriela Bratina ter Anita Gregorec, ki je interpretirala besedila.
Slovesnosti sta se udeležila tudi predsednik Državnega zbora dr. Pavel Gantar in predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor, ter trije pomurski poslanci Državnega zbora.