Slovesnost ob dnevu državnosti

petek, 22. Junij 2018

Včerajšnja slovesnost ob dnevu državnosti v Gledališču Park je bila uvod v letošnji Festival Soboški dnevi, ki se sicer uradno začenja danes.

Slavnostni govornik župan Aleksander Jevšek je pred praznikom povedal, da je rojstni dan naše države čas, ko razmislimo o naši skupni poti -  o tistem, kar nas povezuje v preteklosti, in predvsem o tistem, kar nas povezuje v skupno prihodnost.

»Ko smo ustanovili to državo, smo imeli pred očmi drugačno vizijo prihodnosti. Vizijo napredne, odprte in povezane države, ki bo kot članica Evropske unije del najnaprednejše skupnosti na svetu. Vizijo svobode vsake in vsakogar, da živi svoje življenje v skladu z lastnimi opredelitvami in hotenjem. Vizijo demokracije, kjer vsi sodelujemo, da skupaj ustvarjamo spremembe. Vizijo pravičnosti, kjer bo poskrbljeno za varnost in blaginjo vseh. Verjamem, da mora biti naša ideja država, ki omogoča, država, ki varuje, država, ki povezuje,« je povedal župan.

V kulturnem programu so nastopili Mešani pevski zbor Osnovne šole III Murska Sobota pod vodstvom Tjaše Šimonka, ki je letos prejel zlato priznanje na regijskem zborovskem tekmovanju ter vokalna skupina Katice, ki prepevajo izvirne ljudske pesmi vseh slovenskih pokrajin.