Slovesnost ob dnevu državnosti

ponedeljek, 26. Junij 2017

Na predvečer praznika državnosti je v Gledališču Park potekala občinska slovesnost, na kateri je bil slavnostni govornik župan dr. Aleksander Jevšek.

»26 let mineva, odkar je Slovenija postala neodvisna in samostojna država. Pred več kot četrt stoletja smo Slovenke in Slovenci, državljanke in državljani, zbrali energijo in moč, da vzamemo prihodnost v svoje roke. Ustanovili smo svojo državo, odločeni, da bomo kot enakopraven del svobodne Evrope prihodnost ukrojili v skladu z lastnimi predstavami, našimi sanjami,« je povedal župan in izpostavil načrte našega mesta za prihodnost. »Odločili smo se, da bo Murska Sobota zelena prestolnica Pomurja, ki jo bo odlikovala visoka kakovost življenja. Mesto, ki spodbuja vsakogar, da živi svoje življenje. Skupnost, ki pomaga in zaščiti. Družba, v kateri je vsakomur zagotovljeno šolanje, varnost, zdravstveno varstvo, kjer vsakdo najde svoje priložnosti in kjer ima vsakdo enake možnosti, da jih uresniči.« Povedal je še, da Murska Sobota kot središče Pomurja ter celotna pomurska regija, s svojimi  podjetji, ustanovami, občinami, dela s polno paro in najhitreje med vsemi regijami v Sloveniji povečujemo zaposlenost. »Nismo več slepi kot države, ampak prostor, ki dinamično povezuje štiri države in v vseh smereh išče nove priložnosti.«

V kulturnem programu je nastopil Mešani pevski zbor Štefana Kovača,  ki ga vodi Tomi Bušinoski. Zbor, ki ima za seboj številne odlične koncerte, priznanja in nagrade, praznuje prav letos petdeset let delovanja.