Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Slavnostna seja Mestnega sveta ob prazniku občine

torek, 9. Julij 2019

Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, na kateri se podeljujejo nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota. Letošnja slavnostna seja ob prazniku občine bo v petek, 12. julija 2019 ob 11. uri v Gledališču Park.

Na njej bo župan za svoje zasluge, pomembne uspehe in dosežke podelil nagrade štirim posameznikom in društvu, ki si vsak na svojem področju prizadevajo in prispevajo k razvoju in ugledu Mestne občine Murska Sobota. podelil najvišja priznanja Mestne občine Murska Sobota.  

Plaketo Mestne občine Murska Sobota bo prejel pomurski akademik prof. dr. Mitja Slavinec in sicer za izredne dosežke in večletno požrtvovalno delo pri Pomurski Akademski Znanstveni Uniji (PAZU).

Zahvalno listino bo prejela Tadeja Hari, nosilka pobude za vpis prekmurščine v Register nesnovne kulturne dediščine.

Zahvalno listino bo prejelo Pomursko društvo za kakovost ob 25. obletnici delovanja

Zahvalno listino za pobudo tradicionalne prireditve Vlečenje vrvi med Prekmurci in Prleki bosta prejela Koloman Horvat in Anton Škraban iz Kroga.