Slavnostna seja mestnega sveta ob prazniku Mestne občine Murska Sobota

Danes je v grajski dvorani potekala slavnostna seja mestnega sveta ob šestnajstem prazniku Mestne občine Murska Sobota. Po odloku o prazniku in spominskem dnevu Mestne občine Murska Sobota je praznik Mestne občine Murska Sobota 16. julij, dan, ko je bila Murska Sobota prvič omenjena v pisni listini iz leta 1348. Mestna občina Murska Sobota obeležuje svoj praznik s slavnostno sejo, ki jo je vodila podžupanja Simona Čopi, slavnostni govornik je bil mag. Dejan Židan, poslanec Državnega zbora Republike Slovenije. Njegov slavnostni nagovor objavljamo v celoti v priloženi datoteki.

Na slavnostni seji je podžupan Jože Casar podelil nagrade in priznanja Mestne občine Murska Sobota. Za svoje zasluge, pomembne uspehe in dosežke na posameznih področjih življenja in dela so bili nagrajeni posamezniki in društvo, ki si vsak na svojem področju prizadevajo in prispevajo k nadaljnjemu razvoju in ugledu Mestne občine Murska Sobota. Vsi nagrajenci se s tem še prav posebej vpisujejo v kroniko naše občine.

Letošnje zahvalne listine so prejeli: dolgoletni direktor podjetja Mlinopek d.d Karel Pojbič za uspešno vodenje podjetja za predelavo žit in izdelavo mlevskih, pekovskih in slaščičarskih izdelkov, Potapljaško društvo Murska Sobota ob 40. obletnici organiziranega potapljanja in podvodne reševalne službe v Pomurju  in Josip Horvat, cestni delavec, ki s svojim pozitivnim zgledom in vsakodnevnim doprinosom prispeva k lepšemu ter čistemu in zelenemu mestu. Plaketo Mestne občine Murska Sobota je prejel mag. Franc Kuzmič za svoj izjemen prispevek na področju popularizacije zgodovine in naše kulturne dediščine. Častni občan Mestne občine Murska Sobota je postal upokojeni arhitekt Vladimir Goldinskij, ki je s svojim obsežnim arhitekturnim opusom bistveno zaznamoval naše mesto in mu s svojimi premišljenim oblikovanjem vtisnil trajni pečat.