Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Razgibane in ustvarjalne zimske počitnice

petek, 21. Februar 2020

Pravljične ure, športne dejavnosti, ustvarjalne delavnice in še marsikaj bodo osnovnošolci imeli na izbiro v času zimskih počitnic.

Po božično-novoletnih zdaj v zadnjem tednu februarja za učence jugovzhodne Slovenije, koroške, podravske, pomurske, savinjske in posavske regije pridejo na vrsto zimske šolske počitnice. V Mestni občini Murska Sobota bo nekaj ustanov poskrbelo za razgibano in ustvarjalno dogajanje za vse tiste otroke, ki bodo počitnice preživeli doma.

Aktivne zimske počitnice ponovno organizira Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota skupaj z mentorji iz športnih društev.

Športne vsebine

Od 24. do 28. februarja bodo na Osnovni šoli III med 8.30 in 13.30 na voljo športne vsebine. Otroci bodo spoznali atletsko abecedo, štafetne igre, igre z žogo, miselne igre, ples (zumba) in karaoke, odbojko, hokej na travi (dvoranski hokej, učenje sprejemanja in udarjanja s hokejsko palico), gimnastični poligon ter tek (tekalne in družabne igre). Spoznali bodo borilne veščine, kot so boks, judo, rokoborba in kikboks: »Razbili bomo mit o borilnih veščinah in pretepačih ter dokazali in pokazali, da borilne veščine krepijo disciplino, vztrajnost, motorične sposobnosti, predanost in še veliko drugega,« so še zapisali. Delavnice so primerne za otroke med 7. in 10. letom starosti ter so brezplačne.

Število udeležencev programa je omejeno, prijave zbirajo na e-naslov sernek.stanislav61@gmail.com ali na telefonsko številko 031 564 306. Podroben program je objavljen na spletni strani zavoda.

Ustvarjalno preživljanje počitnic

V zimskih počitnicah bodo v Pomurskem muzeju Murska Sobota potekale tridnevne delavnice za osnovnošolce, in sicer od 25. do 27. februarja med 10. in 13. uro. Kot je povedala Mateja Huber, bodo delavnice povezane s trenutno razstavo »100 dejstev o Prekmurju«. Otroci bodo vsak dan spoznali drugo dejstvo, ki bo osnova za ustvarjanje. Ker bodo delavnice ravno v pustnem času, bodo spoznali borovo gostüvanje in si izdelali pustno masko. Ker je del omenjene razstave tudi kulinarika, bodo otroci pripravljali manjše vrtanke. Na razstavi dejstva spremljajo grafike v tehniki linoreza, zato bodo ustvarjali tudi s to tehniko in si izdelali motiv za odtis.

Cena tridnevnih delavnic je osem evrov (prijave na elektronski naslov mateja.huber@pomurski-muzej.si ali telefonsko številko 059 366 621).

Tudi Pokrajinska in študijska knjižnica Murska Sobota v času počitnic vabi na dejavnosti za otroke in učence nižjih razredov, in sicer v ponedeljek, 24. februarja, ob 10. uri na igralno urico, v sredo, 26. februarja, ob 16.30 pripravljajo pravljično uro in ustvarjalno delavnico, v petek, 28. februarja, ob 10. uri sledi še ustvarjalna delavnica. Dejavnosti bodo potekale brezplačno v igralnici na mladinskem oddelku.

Hiša Sadeži družbe vabi na Zimski počitniški tabor za otroke od 24. do 28. februarja med 9. in 12. uro. Tabor druženja, piljenja ročnih spretnosti in ustvarjanja bo za otroke brezplačen, vendar za lažjo organizacijo dela zbirajo prijave na naslovu hisa-ms@filantropija.org.

V ponedeljek, 24. februarja, so otroci med 10. in 12. uro vabljeni v Galerijo Murska Sobota na počitniško likovno delavnico za družine.

Veliko otroško pustovanje

Zagotovo najbolj živahen in pisan dogodek se nam obeta v soboto, še pred začetkom počitnic, ko so na grajsko ploščad vabljene vse pustne maske, velike in majhne, da skupaj zarajajo ob glasbi, predstavi in sladkih krofih. Mladinski informativni in kulturni klub Murska Sobota namreč v soboto, 22. februarja, ob 10. uri pripravlja otroško pustovanje s presenečenjem.

Natalija Kreft, Soboške novine februar 2020