Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Prvi učni čebelnjak za invalide na vozičkih na svetu

četrtek, 26. April 2018

Ob prostorih Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije na Noršinski ulici v Murski Soboti so včeraj slovesno svojemu namenu predali prvi učni čebelnjak prilagojen za invalide na vozičku na svetu.

Dogodka se je poleg predsednika Čebelarske zveze Slovenije Boštjana Noča, ki so bili pobudniki projekta, udeležil tudi podpredsednik Vlade RS, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejan Židan ter predsednik Zveze paraplegikov Slovenije Dane Kastelic.

V okviru Čebelarske zveze Slovenije od lanskega marca deluje čebelarska sekcija invalidov, in kot je na otvoritvi dejal njihov predsednik Ljubo Janežič, so na učni čebelnjak zelo ponosni, saj se bodo lahko njihovi člani in ostali izobraževali v čebelarski dejavnosti.

Veliko zadovoljstvo je ob izjemni pridobitvi izrazil predsednik Društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije Stanko Novak in se zahvalil donatorjem Mestni občini Murska Sobota, Čebelarski zvezi Slovenije in Zvezi paraplegikov  Slovenije, ki se je odločila postaviti čebelnjak ravno pri njihovem društvu. 

Veselje nad uspešno realiziranim projektom – čebelnjak je donirala Čebelarska zveza Slovenije, opremila pa Mestna občina Murska Sobota - je izrazil tudi župan dr. Aleksander Jevšek in poudaril, da občina tudi sicer pomaga društvu po svojih močeh in člane podpira pri njihovih prizadevanjih za neodvisno življenje v skupnosti. Včerajšnja slovesnost, ki so jo pripravili člani društva paraplegikov Prekmurja in Prlekije je bil tudi ena od prvih praznovanj v sklopu svetovnega dneva čebele, ki ga bomo prvič praznovali letos 20. maja.