Privlačna podoba ŠRC Polana

sreda, 27. Junij 2018

V nastajajočem športno-rekreacijskem centru so namenu predali večnamenski objekt, ki bo iztočnica za številne druge vsebine.

Uvodoma se je prireditev kot še ena iz niza krajevnih praznikov začela z doskokom treh padalcev Aerokluba Murska Sobota na skrbno negovano travno zelenico, program pa so popestrili tudi ljudski godci iz Černelavcev.

Sodoben objekt, ki bi si ga želel vsak kraj v mestni občini, ponuja 182 kvadratnih metrov uporabnih in spremljevalnih površin, ureditev pa je vredna med 120 in 130 tisoč evri. Kot je na priložnostni prireditvi ob tem za kraj naslednjem pomembnem mejniku – začeli so z obnovo vaško-gasilskega doma, kanalizacijo s plinifikacijo, modernizacijo cest ter gradnjo pločnikov, poudaril dolgoletni neumorni predsednik domače krajevne skupnosti Karel Gjergek, je ta pridobitev nov dokaz, da je s skupnimi močmi ter načrtnim in vztrajnim delom mogoče doseči marsikaj. Objekt, ki ga je na koncu s sredstvi proračuna podprla tudi občina, so po pridobitvi dokumentacije v letu 2014 intenzivno gradili dve leti in pol. Po etapah in po zmožnostih.

Tudi župan murskosoboške mestne občine dr. Aleksander Jevšek, ki je ob odprtju novega objekta, ki so ga zgradili v treh letih, ključe simbolično predal predsedniku domačega športnega društva Zlatku Severju, je krajanom čestital za novo pridobitev. Poudaril je, da je to še ena potrditev, da je mogoče s skupnim delom marsikaj postoriti, saj takšne in podobne zgodbe niso nikoli zaključene. Zato je iz občinskih sredstev obljubil pomoč tudi pri obogatitvi vsebin v športnem centru. Ker je doslej tam le igrišče za mali nogomet, bi v bližnji prihodnosti radi najprej postavili balinišče in vrtno kegljišče. Skratka, za vsakogar nekaj.

Geza Grabar