Prihodnji teden bodo v Murski Soboti potekali Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017

torek, 30. Maj 2017

Po seji organizacijskega odbora za izvedbo prireditve Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017, so potek priprav javnosti na novinarski konferenci danes predstavili župan dr. Aleksander Jevšek, generalni direktor Uprave RS za zaščito in reševanje Darko But in vodja izpostave Uprave RS za zaščito in reševanje mag. Martin Smodiš.

Dnevi zaščite in reševanja so največja prireditev v Sloveniji, kjer se predstavljajo enote Civilne zaščite, različne reševalne službe in sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami nasploh. Že od leta 2005 jih vsako drugo leto organizira Uprava RS za zaščito in reševanje v sodelovanju z lokalno skupnostjo. Letošnja gostiteljica prireditve Mestna občina Murska Sobota. V ta namen sta konec marca dogovor o sodelovanju na prireditvi podpisala ministrica za obrambo Andreja Katič in župan dr. Aleksander Jevšek.

Prireditev bo po napovedih organizatorjev obiskalo okrog 3000 obiskovalcev vsak dan, pričakujejo tudi visoke goste iz tujine. Poleg ministrice za obrambo in ministrice za okolje in prostor, sta obisk prireditve napovedala tudi predsednik vlade in predsednik republike.

Podrobni program prireditve je objavljen v priponki.