Pričetek prazničnega decembra v Murski Soboti

torek, 5. December 2017

V Murski Soboti bomo praznični december začeli jutri, v sredo, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem – ali po domače Miklošovo senje. Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik našega mesta, bomo v okviru sejemskega dogajanja prižgali praznično okrasitev v mestnem središču. Takoj za tem bo sledila otvoritev drsališča na Trgu kulture z drsalnim programom.

PROGRAM, 6. december 2017 v mestnem središču:

8.00     otvoritev Miklošovoga senja

9.00     nastop Pihalnega orkestra Murska Sobota

10.30   prihod Miklavža s spremljevalci

11.00   otvoritev Drevoreda Martina Luthra

12.00 - 18.00  glasbeni program s skupino Avantura

15.30   prihod Miklavža s spremljevalci

17.00   prižig praznične razsvetljave v mestnem središču

17.15   otvoritev drsališča z drsalnim programom

Že naslednji dan, od 7. decembra naprej,  bo v mestnem središču, pred Hranilnico prekmurskih dobrot z bogato ponudbo vabila hiška prazničnih dobrot, v kateri bodo vsak dan do 30. decembra na voljo topli napitki in ostale dišeče dobrote.

Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota pripravljata tridnevni Božični sejem, ki bo v mestnem središču od srede, 20. do petka, 22. decembra. Več kot 20 rokodelcev bo ponujalo svoje izdelke, iz osmih hišk pa bo zadišala kulinarična ponudba. Ponudbo bodo v popoldanskih uricah obogatile vokalne skupine, program za otroke, večerni koncerti in v petek, 22. decembra, prihod Dedka Mraza.

Tudi letos je na Trgu zmage za naše najmlajše postavljena Pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic kot so: Rdeča kapica, Volk in sedem kozličkov, ter drugimi. Ob pravljični deželi bodo potekale pravljične ure na prostem in sicer v torek, 19. decembra ob 17.00 in v četrtek, 21. decembra ob 10.00.

Leto v mestu zaključujemo s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem s koncertom Nike Zorjan in skupine Blue Planet, v prve trenutke leta 2018 pa bomo v Murski Soboti stopili v soju novoletnega ognjemeta.