Predsednik Republike Slovenije se je sestal s štabom Civilne zaščite za Pomurje

petek, 22. Januar 2021

Danes je Mursko Soboto obiskal predsednik Republike Slovenije Borut Pahor in se sestal s štabom Civilne zaščite za Pomurje.

Predsednika Pahorja so sprejeli župan Mestne občine Murska Sobota Aleksander Jevšek, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Pomurje Martin Smodiš. Predsednik Pahor se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v pomurski regiji. Na pogovoru so bili poleg članov štaba CZ prisotni tudi predstavniki policije, vojske, Zdravstvenega doma Murska Sobota, Splošne bolnišnice Murska Sobota in Doma za starejše Rakičan, ki so izpostavili tudi težave, s katerimi se srečujejo pri svojem delu.

Po uvodni seznanitvi z ukrepanjem po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni se je predsednik Pahor sestal z vodstvom Zdravstvenega doma Murska Sobota. Direktorica gospa Edith Žižek Sapač je predsednika seznanila z aktivnostmi testiranj in cepljenja prebivalstva.

Sledilo je srečanje s predstavniki Doma starejših Rakičan, ki ga je predsednik republike obiskal že oktobra 2013. Gospod Zoran Hoblaj, direktor doma, je predsednika Pahorja seznanil z nekaterimi sistemsko neurejenimi področji skrbi za starejše, s katerimi se soočajo. Obisk v Murski Soboti je predsednik republike zaključil z obiskom Splošne bolnišnice Murska Sobota, kjer ga je sprejelo vodstvo bolnišnice. Ogledal si je intenzivni oddelek, kjer zdravijo bolnike z najtežjo obliko nove koronavirusne bolezni.