Praznik Mestne občine Murska Sobota

torek, 16. Julij 2013

Danes je praznik Mestne občine Murska Sobota.  Ob tej priložnosti je v grajski dvorani potekala slavnostna seja mestnega sveta. Ob prazniku je zbrane goste nagovoril župan Mestne občine Murska Sobota Anton Štihec, ki je izpostavil nekaj večjih projektov in naložb, ki potekajo v naši občini, dotaknil pa se je tudi pereče gospodarske situacije, predvsem v podjetju Mura AHA, ki zaposluje okrog 1200 ljudi iz celotne regije.

Na slavnostni seji je župan podelil priznanja Mestne občine Murska Sobota, o katerih je mestni svet odločil na drugem zasedanju 19. redne seje, 27. junija 2013.

Naziv častni občan Mestne občine Murska Sobota je prejel Ivan Obal. Zahvalne listine Mestne občine Murska Sobota so prejeli Območna obrtno-podjetniška zbornica za humanitarno dejavnost njenih članov, Ernest Eöry za požrtvovalno in prizadevno delo na področju gasilske dejavnosti ter Zdravstveni dom Murska Sobota, ob 80-letnici delovanja.

V glasbenem programu sta nastopila Leon Firšt na kitari in Andraž Frece, ki je zaigral na harmoniko, oba udeleženca 20. Poletnega glasbenega tabora Glasbene mladine Slovenije, ki poteka med 12. in 20. julijem v Murski Soboti.