Praznični december v Murski Soboti

torek, 3. December 2013

V Murski Soboti bomo praznični december začeli v petek, 6. decembra – na dan, ko goduje zavetnik mesta in ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem. Predvidoma do takrat bo postavljeno drsališče na Trgu kulture, središče mesta pa bo na ta dan zasijalo v praznični okrasitvi.

Za praznično okrasitev mestnega središča, ki bo v podobnem obsegu kot minula leta, z nekaj novitetami, bo letos občina namenila okrog 5.000 EUR, kar je približno toliko kot v lanskem letu.

Predbožični teden bo potekal v znamenju prireditev predvsem za najmlajše na Trgu kulture, ki jih Mestna občina Murska Sobota in Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota prirejata  v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Murska Sobota, Vrtcem Murska Sobota, Osnovno šolo III Murska Sobota, Društvo Nasmešek in Modrec – agencija za varstvo otrok. Prilagamo program prireditev.

Na Trgu kulture bo ob zvoku prazničnih melodij od 18. do  23. decembra (z izjemo nedelje 22. decembra) v času od 10.00 do 17.00 ure potekal tudi božično – novoletni sejem. S prodajo na stojnicah bodo sodelovali predstavniki rokodelskih obrti in nekateri posamezniki, ki bodo obiskovalcem pripravili ponudbo božično novoletnih izdelkov.

V letošnjem predprazničnem času pa bo v Murski Soboti zagotovo največ pozornosti poželo drsališče na Trgu kulture, ki bo postavljeno predvidoma do 6. decembra in bo na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca februarja.

V Murski Soboti bomo praznični december zaključili s tradicionalnim silvestrovanjem na prostem v središču mesta. Za dobro vzdušje bosta skrbela domača ansambla Blue planet in Plamen. Tik pred polnočjo bo zbrano množico nagovoril župan Anton Štihec, ob prestopu v novo leto pa sledi novoletni ognjemet. Za ognjemet, ki bo stal okrog 1.900 EUR bomo skušali pridobiti tudi sponzorska sredstva.

Letošnje silvestrovanje bo skupaj z ognjemetom stalo 13.218,25 EUR, kar je v podobnem finančnem okviru kot minulo leto. V primerjavi s silvestrskimi prireditvami izpred nekaj let je Mestna občina Murska Sobota stroške znižala za približno 20%, predvsem na račun glasbenih izvajalcev in cenejšega ognjemeta.