Praznične lučke bomo v Soboti prižgali 6. decembra

sreda, 15. November 2017

V Murski Soboti bomo praznični december začeli v sredo, 6. decembra – na dan, ko bo v mestnem središču potekal tradicionalni kramarsko – rokodelski Miklavžev sejem – ali po domače Miklošovo senje. Na praznik sv. Miklavža, ki je zavetnik našega mesta, bomo prižgali tudi praznično  okrasitev v mestnem središču. Ta dan je predviden tudi pričetek  obratovanja  drsališča na Trgu kulture, ki bo za občane Mestne občine Murska Sobota in za nepridobitne institucije s sedežem v Mestni občini Murska Sobota na voljo za brezplačno zabavo na ledu vse do konca januarja.

Praznična okrasitev mestnega središča bo zajemala okrasitev Slovenske, Kocljeve, Slomškove in ulice Štefana Kovača, Trga zmage, Trubarjevega drevoreda in drevoreda Martina Luthra.

Letošnja okrasitev bo sestavljena iz:

-       100 svetlobnih elementov: krogle, zvezde, snežinke in polmeseci,

-       300 svetlobnih vrvi skupne dolžine 7.000 m s  66.710 prazničnimi lučkami,

-       40 lampijonov, ki so bili izdelani v okviru MIKK-a in na Trubarjevem drevoredu  postavljeni tudi ob festivalu Soboški dnevi;

-       60  lampijonov, ki so jih v lanskem letu izdelali dijaki in učenci osnovnih in srednjih šol v naši občini ter s svojim ustvarjalnim pristopom soustvarili praznično razsvetljavo.

Novost v letošnjem letu bo okrasitev dela Ulice Štefana Kovača in sicer na drevesih vzdolž stanovanjskih blokov na tej ulici, ob skulpturah iz Murinega parka ter okrasitev novega Drevoreda Martina Luthra. Zaradi okrasitve tega območja je bilo v letošnjem letu  dokupljenih 130 kom svetlobnih verig.

Tudi letos bo za naše najmlajše postavljena Pravljična dežela z znanimi liki iz pravljic kot so: Rdeča kapica, Volk in sedem kozličkov, ter drugimi.