Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Pozornost za občane starejše od 70 let

ponedeljek, 21. December 2020

Mestna občina Murska Sobota je vsako leto ob tednu starejših tradicionalno pripravila srečanja starejših občank in občanov nad 70 let. Srečanja s pogostitvijo so potekala v posameznih krajevnih skupnostih, skupno srečanje za občane iz mesta pa so v Murski Soboti organizirale Mestne četrti. Stroške organizacije vseh prireditev  je v celoti krila občina.

Žal letos zaradi epidemije druženj nismo mogli organizirati,  zato se je župan odločil, da bomo omenjeni skupini občanov, izkazali pozornost pred božičnimi prazniki in sicer v obliki vrednostnega bona v višini 15 EUR za trgovino Spar. Voščilnico in bone bodo občani, ki so stari 70 let in več, prejeli v dneh pred prazniki po pošti.

V Mestni občini Murska Sobota živi 3360 občanov starih 70 let in več, od tega jih 1181 živi v krajevnih skupnostih in 2179 v mestu Murska Sobota.