Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Ponovno imamo najboljšo osnovno šolo

torek, 4. Februar 2020

Osnovna šola z najboljšimi rezultati v šolskem športu v letu 2018 je Osnovna šola I Murska Sobota, nagrado pa sta prejeli tudi Osnovna šola III Murska Sobota in Osnovna šola IV Murska Sobota.

Že četrto leto zapored je Osnovna šola I Murska Sobota sodelovala na nagradnem natečaju športa otrok in mladine, ki ga vsako leto razpisuje Zavod za šport RS Planica. Osnovna šola I je prejela zlato priznanje in naziv najbolj športna šola v Sloveniji za leto 2017/2018. Športniki in športnice so v preteklem letu tekmovali v različnih športnih disciplinah. Na šolskih športnih tekmovanjih v letu 2018 so postali državni prvaki v odbojki za deklice. Imajo tudi državnega prvaka v judu, tako da so si zagotovili naslov najboljše osnovne šole po doseženih rezultatih v šolskem športu v Mestni občini Murska Sobota.

Najmanjša v mestni občini, a ob boku največjim

Kljub temu da je med mestnimi šolami Osnovna šola III Murska Sobota po številu učencev najmanjša šola v mestu, se je v preteklem šolskem letu z rezultati in organiziranostjo postavila ob bok največjim šolam v Sloveniji. Pri izboru za najbolj športno šolo v Sloveniji so samo štiri šole prejele priznanje za najbolj športno šolo, med njimi ponovno tudi dve osnovni šoli iz naše občine, in sicer Osnovna šola I in Osnovna šola III. V letu 2018 so košarkarice Osnovne šole III prvič nastopile tudi na državnem prvenstvu v igri 3x3, kjer so osvojile srebrno odličje in naslov podprvakinj Slovenije.

Šola s prilagojenim programom ima odlične športnike

Na Osnovni šoli IV Murska Sobota vzgajajo in izobražujejo otroke s posebnimi potrebami iz celotnega Pomurja. V skrbi za njihov zdrav razvoj športu namenjajo posebno pozornost. Med odmevnejšimi rezultati v letu 2018 sta drugo mesto na državnem finalnem tekmovanju v nogometu in tretje mesto na državnem finalnem tekmovanju ekipno v atletiki (učenci) in individualno v metu vorteksa (učenke). Učenci so prav tako uspešno nastopili na državnih igrah Specialne olimpijade Slovenije. V organizaciji šole je bilo izpeljano zaključno državno tekmovanje v atletiki, ki se ga je udeležilo 215 tekmovalcev iz 33 šol. Za opravljeno delo na področju šolskega športa so v letu 2018 na nagradnem natečaju za najbolj športno šolo s prilagojenim programom od Zavoda za šport RS Planica prejeli zlato priznanje.

Aleš Cipot, Soboške novine, januar 2020