Položitev vencev pred dnevom zmage

ponedeljek, 8. Maj 2017

Na Trgu zmage so se pred jutrišnjim dnevom zmage padlim vojakom v II. svetovni vojni poklonili predstavniki veleposlaništev Ukrajine, Gruzije in Azerbajdžana. 

Župan Jevšek je ob tej priložnosti povedal, da Mestna občina Murska Sobota v spominu na dogodke izpred 72 let s posebnim spoštovanjem obeležuje dan zmage, ki je hkrati dan Evrope. Poudaril je pomen močne in trdne Evropske unije, v kateri moramo skupaj vztrajati za boljši jutri.

Veleposlanik Ukrajine Mykhailo F. Brodovych je v svojem nagovoru spomnil na strahotne razsežnosti II. svetovne vojne, v kateri je življenje izgubilo na milijone ljudi, med njimi tudi številni njihovi rojaki, ki so prišli osvobodit Prekmurje in so svoje zadnje počivališče našli na soboškem pokopališču.

Osrednja slovesnost ob dnevu zmage V Murski Soboti bo sicer jutri ob 10.00 na Trgu zmage, ko se bodo padlim vojakom poleg župana Mestne občine Murska Sobota poklonili predstavniki veleposlaništva Ruske federacije, predstavniki Društva Slovenija - Rusija, predstavniki Združenja borcev za vrednote NOB, in predstavniki veteranskih društev vojne za Slovenijo.