Odkritje obeležja slovenske osamosvojitve v Kopališki ulici

torek, 22. Junij 2021

V novo urejenem spominskem parku v Kopališki ulici je bila danes zaključna točka pohoda učencev in dijakov ob spominskih obeležjih v Murski Soboti. Ob spomeniku sestreljenim zavezniškim pilotom v II. svetovni vojni je Mestna občina Murska Sobota ob letošnji 30. obletnici samostojnosti Republike Slovenije postavila spomenik slovenske osamosvojitve, ki sta ga slovesno odkrila župan dr. Aleksander Jevšek in Andrej Gerenčer, častni občan, ki je bil župan leta 1991, v času osamosvojitve naše države.

Župan Jevšek je ob tem poudaril, da je bila vojašnica povezana z najbolj dramatičnimi dogajanji med vojno za samostojno Slovenijo od 26. junija do 7. julija 1991 in izrazil željo, da se takšni dogodki nikoli več ne bi ponovili.

Župan in nekdanji župan sta ob tej priložnosti simbolično zasadila lipo, ki bo prihodnje rodove skupaj z novim spomenikom spominjala na ključne dogodke v zgodovini naše države, ki ta teden praznuje 30. rojstni dan.

Program na sklepni točki pohoda so pripravili dijaki Gimnazije Murska Sobota in Biotehniške šole Rakičan.

Organizaciji pohoda ob spominskih obeležjih in odkritja spomenika so se pridružili tudi v Vojašnici Murska Sobota, ki so učencem in dijakom ter drugim pohodnikom pripravili ogled opreme in pogostitev. 

Dogodka sta potekala v sklopu praznovanja Tedna državnosti v Murski Soboti.