Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Obvestilo Doma starejših Rakičan

torek, 10. November 2020

Sporočamo vam najnovejše podatke o stanju okužb Domu starejših Rakičan.

 

Stanje v naši enoti Doma v Centru za starejše Murska Sobota se je umirilo. Vsi zaposleni so negativni in so se vrnili na delo, pri stanovalcih pa imamo še 4 pozitivne, od tega je 1 oseba v bolnišnici. Obdobje izolacije se pri stanovalcih izteka, dodatno bomo preventivno testirali še vse zaposlene, nato pa bomo vzpostavili t.i. belo cono v celotni enoti.

 

Stanje v enoti Elizabeta v Svetem Juriju, je po prejetih novih rezultatih testiranj 39 okuženih stanovalcev, od teh so 4 osebe v bolnišnici in 9 okuženih zaposlenih. Delo v tej enoti poteka po predvidenem načrtu, prav tako pa nadomeščamo ves odsoten kader. Občina Rogašovci je objavila poziv za kader, ki bi pomagal v tej enoti, vendar pojasnjujemo, da je kader namenjen lastniku objekta za izvajanje njihovega dela dejavnosti in ne dejavnosti našega Doma, saj ima naš Dom na razpolago dovolj kadra.

 

Tudi v matični enoti v Rakičanu, so potekala dodatna testiranja, tako, da je sedanje stanje v matični enoti v Rakičanu 15 okuženih stanovalcev, od teh je 1 oseba v bolnišnici. Okuženih je tudi 6 zaposlenih v matični enoti v Rakičanu, ter 3 zaposleni v službi PND.

 

O vseh nadaljnjih informacijah vas bomo sproti obveščali.

 

 

                                                                                                                Direktor:

                                                                                                           Zoran Hoblaj, l.r.