Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Obvestilo Doma starejših Rakičan

sreda, 21. Oktober 2020

Objavljamo obvestilo Doma starejših Rakičan.

"Včeraj so bila v naši enoti izvedena nova testiranja. Izvedeno je bilo 39 testov, vseh 34 testov stanovalcev, nameščenih v tako imenovani »sivi coni« je bilo negativnih. Poleg tega smo testirali 4 stanovalce v rdeči coni, 2 testa sta bila negativna, prav tako je bil negativen test pri 1 zaposleni osebi.

Tako imamo na današnji dan skupaj 24 okuženih s covid-19, od tega je okuženih 9 zaposlenih in 15 stanovalcev, od teh sta 2 stanovalca nameščena v bolnišnici Murska Sobota.

Glede na upad okuženih (imeli smo 39 okuženih oseb, od tega 12 zaposlenih in 27 stanovalcev), ter umiritev širjenja okužbe, bomo v enoti počasi začeli vzpostavljati belo cono, v kateri bodo nameščeni zdravi stanovalci. Okuženi stanovalci bodo še naprej ostali nameščeni v rdeči coni, okuženi zaposleni pa bodo do ozdravitve v karanteni, nato pa se bodo vrnili na svoja delovna mesta".