Nove sadike in rože ob dnevu Zemlje

Ob današnjem dnevu Zemlje je župan Anton Štihec skupaj s sodelavci zasadil nove sadike dreves in grmovnic ter rože v cvetličnih nasadih in koritih v Murski Soboti.

Na Trgu zmage  je mestna uprava postavila stojnico, na kateri so predstavljena  naša prizadevanja na temo varovanja okolja in trajnostnega razvoja.

Tako tudi letos izvajamo akcijo osveščanja lastnikov psov ter z letaki in označevalnimi tablicami opozarjamo lastnike psov, da počistijo pasje iztrebke za svojimi štirinožnimi prijatelji. S pomočjo prostovoljcev Društva za zaščito živali Pomurja in veterinarskega podjetja iz Murske Sobote želimo predvsem doseči večjo osveščenost lastnikov psov in ohraniti čisto okolje.

Ob tej priložnosti izvajamo tudi akcijo osveščanja o pelinolistni ambroziji, ki je najbolj razširjena vrsta ambrozije. Pelinolistna ambrozija je zaradi povzročanja inhalacijskih alergij in negativnih vplivov v kmetijstvu ena najpomembnejših vrst, ki jih je potrebno zatirati. Več o tej škodljivi rastlini lahko preberete tudi na naši zloženki, ki smo jo pripravili ob tej priložnosti.

V sklopu načrta za kakovost zunanjega zraka na območju Mestne občine Murska Sobota izvajamo akcijo izboljšanja kakovosti zunanjega zraka z osveščanjem ter obveščanjem prebivalcev mestne občine glede kakovosti zunanjega zraka in problematike trdih delcev PM10.

Predstavljamo vam bomo tudi akcije, ki smo jih že izvedli v letošnjem letu na temo ekologije ter osveščanja in sicer vsakoletno akcijo "Naša občina - čista in urejena",  akcijo Ura za zemljo, kateri smo se pridružili tudi v  Mestni  občini Murska Sobota.

Vabimo Vas, da se nam pridružite danes do 12. ure in dodate svoj prispevek k skupnemu prizadevanju narediti okolje čim bolj prijazno naravi in ljudem.