Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Nekoč smetišče, danes začetek nove zgodbe

nedelja, 16. December 2018

Travnato igrišče v Krogu bo naslednje leto bogatejše za večnamenski objekt. V novembru so položili temeljni kamen in začeli z gradbenimi deli.

Na mestu, kjer je danes urejeno travnato igrišče, je bilo nekoč smetišče. Z lastnim trudom in obilo volje so ljubitelji nogometa ob pomoči krajanov uspeli območje urediti in tako je ob »kroški kamenšnici« nastal urejen rekreativni prostor, ki ga uporabljajo za tekme in tudi za druženje. Območje ob Muri zadnja leta dobiva svežo podobo, turistično točko so uredili tudi z evropskimi projekti iz programa Interreg. V okviru projekta Go in nature so uredili mostova in parkirišče ob travnatem igrišču, v projektu Iron curtain cycling je ob igrišču nastala nova postaja za sistem izposoje koles Soboški biciklin.

Kot je povedal predstavnik občine, je vrednost naložbe okoli 200.000 evrov, gradbena dela so se že začela in bodo ob ugodnem vremenu zaključena aprila. Na razpis sta se prijavila dva izvajalca, izbran je bil najugodnejši ponudnik Zidarstvo Maučec. Objekt bo podolgovate oblike ter s pritličjem in mansardo. V spodnjem delu bodo skupni prostor, kuhinja in sanitarije, v zgornjem delu pa večji prostor. Murskosoboški župan Aleksander Jevšek je ob položitvi temeljnega kamna poudaril, da večnamenski prostor ne bo namenjen zgolj nogometašem, temveč vsem tistim, ki se radi družijo in preživljajo prosti čas na tem čudovitem območju.

Natalija Kreft, Soboške novine december 2018