Mladi karateisti na sprejemu pri županu

torek, 22. Oktober 2013

Župan Anton Štihec je danes v svojem uradu sprejel mlade karateiste Karate kluba Murska Sobota, ki so na  1. svetovnem prvenstvu v karateju za otroke, kadete in mladince v katah in športnih borbah posamezno in ekipno v organizaciji I.K.U. (International Karate Union), v italijanskem mestu Caorle dosegli odlične rezultate. Spremljal jih je trener Milan Zadravec.

V slovenski reprezentanci je nastopilo 16 soboških tekmovalcev, ki so se vrnili s tekmovanja s 7 medaljami. Tekmovanja se je udeležilo okrog 1000 tekmovalcev iz 30 držav. Največji uspeh je dosegel Vid Veren Hochstetter, ki je postal svetovni prvak  v športnih borbah v svoji kategoriji.  Fiona Zečiri je osvojila drugo mesto v športnih borbah med kadetinjami.  Taja Hraščanec, Ela Škalič in Živa Kovač so tekmovale v skupini 8 -9 let v katah in športnih borbah v skupini oranžnih in zelenih pasov. Taja Hraščanec je osvojila drugo, Živa Kovač pa 3. mesto v športnih borbah. Žan Prelog je tekmoval v skupini 8 -9 let v katah in športnih borbah  v skupini oranžnih in zelenih pasov in  osvojil 3. mesto. Melisa Novak je tekmovala med mladinkami in osvojila 3. Mesto. Med kadeti smo imeli tudi ekipo v katah , ki je osvojila 3. mesto. Tekmovali so An Šiplič, Jure Martinuzzi in Janez Mlinarič.

Župan je mladim karateistom in njihovemu trenerju, kakor tudi staršem, ki so tekmovalcem stali ob strani, čestital ob uspehu in jim zaželel veliko vztrajnosti in borilnega duha tudi v prihodnje. Simbolično darilo (karto za kopanje) pa so prispevale Terme 3000.