Mestni avtobus Sobočanec spet vozi

ponedeljek, 11. Maj 2020

Z današnjim dnem je začel spet voziti mestni avtobus Sobočanec.

Objavljamo obvestilo Avtobusnega prometa Murska Sobota:

Potnike obveščamo da od ponedeljka, 11. maja 2020, po sklepu Vlade RS (sklep št. 18100-22/2020/1 z dne 29. 4. 2020) pričnemo ponovno izvajati javne linijske prevoze potnikov tudi v mestnem prometu na območju Mestne občine Murska Sobota v polnem obsegu.

Za izvajanje javnega linijskega prevoza potnikov v času epidemije COVID-19 je NIJZ podal okvirna higienska priporočila za ravnanje izvajalcev prevozov, zaposlenih in za potnike.

Da bodo potovanja tudi v času epidemije varna,potnike seznanjamo in naprošamo, da upoštevajo sledeča higienska priporočila, ki jih je podal NIJZ:

  • OSEBE Z ZNAKI OKUTNIH OKUŽB DIHAL NAJ NE UPORABLJAJO SREDSTEV JAVNEGA PREVOZA POTNIKOV (če imate povišano telesno temperature, kašelj. kihanje, izcedek iz nosu, bolečine v žrelu…) 
  • VZDRŽUJETE HIGIENO ROK, HIGIENO KAŠLJA (navodila NIJZ za higieno rok in higieno kašja )
  • VZDRŽUJTE USTREZNO VARNOSTNO RAZDALJO - na avtobusnih postajališčih, avtobusnih postajah, ob vstopanju in izstopanju v vozilo, v vozilu so potniki dolžni vzdrževati zadostno medosebno razdaljo, ki jo z zdravstvenega vidika priporoča NIJZ in sicer 1, 5 metra. V primeru, da je ta razdalja manjša, se tveganje za okužbo poveča.
  • VSTOP IN IZSTOP POTNIKOV JE LE PRI ZADNJIH VRATIH AVTOBUSA - najprej potniki izstopijo iz avtobusa iN šele nato pričnejo novi potniki vstopati)
  • POTNIKI OBVEZNO RAZKUŽUJEJO ROKE - potniki si morajo pred vstopom v avtobus obvezno razkužiti roke, enako svetujemo tudi ob izstopu iz vozila; razkužilo se nahaja ob vstopno/izstopnih vratih avtobusa 
  • OBVEZNA UPORABA ZAŠČITNE MASKE - maska mora prekrivati nos in ust, v času nošenja maske se je oseba ne sme dotikati; navodila NIJZ za pravilno nošenje mask najdete tukaj.
  • ČIM MANJ SE DOTIKAJTE POVRŠIN V AVTOBUSU IN NE NASLANJAJTE SE NA OKNA 
  • NE UPORABLJAJTE PRVIH ŠTIRIH SEDEŽEV ZA VOZNIKOM - za zagotavljanje medosebne razdalje med voznikom in potnikom jdostop do teh sedežev ni dovoljen, kar je tudi označeno. 
  • skladno z navodili NIJZ do nadaljnega PRODAJA IN VALIDACIJA VOZOVNIC NA AVTOBUSU NI OMOGOČENA - Potniki kupijo vozovnice na avtobusnih postajah ali na spletnih straneh za enotne vozovnice.

V prilogi se nahajajo  higienska priporočila NIJZ na področju prevozov in navodila za preprečevanje širjenja virusa.

Želimo vam varno in zdravo potovanje.

Avtobusni promet Murska Sobota d.d.