Konec tedna se začenjata prireditvi Soboško poletje in Moje mesto

SOBOŠKO POLETJE 2012

V četrtek, 28. junija se začenja letošnji glasbeni festival SOBOŠKO POLETJE 2012, ki letos nosi podnaslov GLASBENO ZRCALO SVETA. S tem se začenja še en od večjih projektov v Murski Soboti, ki se letos odvijajo v okviru Evropske prestolnice kulture 2012. Tudi letos je producent Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, kot  koproducent se  pridružuje Zavod MARIBOR 2012.

Župan Anton Štihec je o prireditvi povedal: ”V letošnjem Soboškem poletju – Glasbenem zrcalu sveta smo program razširili tako v smislu števila koncertov, kakor tudi prizorišč. Od 28. 6. – 8. 9. se bo tako zvrstilo kar 28 glasbenih in plesnih dogodkov: ob petkih ostajamo na Trgu kulture, vsak četrtek, v sredo, 4. 7. in v soboto, 28. 7. in 8. 9. pa bosta prizorišči  grajsko dvorišče in  Gledališče Park.  

Ure pričetka koncerta ali plesnega nastopa smo prilagajali drugim prireditvam, zato ni vse ob isti uri. V glavnem pa so dogodki v juliju ob 21. uri, v mesecu avgustu in septembru pa ob 20. uri. Vstop na prireditve na Trgu kulture  bo še naprej prost, na nekaj drugih koncertih na grajskem dvorišču in v Gledališču Park pa bo vstopnina 5 €.

MOJE MESTO 2012

Moje mesto 2012 je še en od projektov Evropske prestolnice kulture 2012, partnerskega mesta Murska Sobota, ki so ga pripravili v Zavodu za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Tako bodo v centru mesta, na Trgu kulture, vsako soboto od 30. 6. – 1. 9. ob 10. uri kulturni in umetniški dogodki, namenjeni predvsem otrokom: od cirkusa do lutkovno-gledaliških predstav. Otrokom in njihovim staršem so prireditve že znane in so jih radi obiskovali, vendar so se v preteklosti odvijale v okviru spremljevalnega programa Soboškega poletja, odslej pa so samostojen projekt.

Letos pa dodajajo še dogodke ob nedeljskih dopoldnevih. Vsako nedeljo prav tako ob 10. uri (od 1. 7. do 2. 9.)  bodo namreč v okviru tega projekta v soboškem mestnem parku (za novim objektom Gledališča Park) pripravili ustvarjalnice za otroke, ki bodo omogočile, da bodo otroci lahko na različnih področjih izrazili svojo ustvarjalnost.

Vse prireditve bodo brezplačne.

Več o programu prireditev SOBOŠKO POLETJE - GLASBENO ZRCALO SVETA in MOJE MESTO najdete na teh povezavah.