Ko Murska Sobota odloči o najboljših nogometaših med vinarji

sreda, 30. Maj 2018

Na mednarodnem dogodku amaterskega nogometa na »velikem« igrišču z delno prilagojenimi pravili bodo poleg Slovenije, ki je na zadnjem evropskem prvenstvu leta 2016 v Mainzu v Nemčiji osvojila prvo mesto in tako že tretjič v zgodovini postala evropska prvakinja, nastopile še reprezentance Avstrije, Italije, Madžarske, Nemčije in Švice ter dodatni reprezentanci Češke in Portugalske. Prvenstvo se bo odvijalo od 29. maja do 2. junija 2018 v Goriških brdih in Mariboru ter z zaključnimi boji v Beltincih in Murski Soboti.

Prvenstvo nadgrajeno z velikim evropskim vinskim festivalom

V okviru #VinoEuro2018 Slovenia, kot je uradni naziv prvenstva, bo potekal tudi ekskluzivni mednarodni vinski festival, na katerem bodo gostje ob spremljanju zaključnih bojev prvenstva imeli priložnost poskusiti odlična vina gostujočih držav. Festival se bo odvijal na dan velikega finala pred stadionom Fazanerija v Murski Soboti, in sicer 2. junija med 11. in 21. uro. Dvesto vinarjev nogometašev iz osmih držav, ki so pravzaprav mednarodno uveljavljeni vinarji, bo predstavilo več kot tristo vin, ki jih bo spremljala izbrana lokalna kulinarika. Slovenija, ki je izjemna turistična destinacija, želi opozoriti nase še kot dežela, v kateri vinski in gastronomski turizem dobivata vedno večjo veljavo, takšen dogodek pa je odlična priložnost, da jo spoznajo ne samo vinarji, ampak tudi vinski turisti, ki potujejo z njimi.

Odločilni tekmi 2. junija na stadionu Fazanerija

Tekmovalni del bo tako potekal v najbolj vinorodnih okoliših – v Goriških brdih in Mariboru, izločilni boji pa se bodo nato preselili v Pomurje, kjer bosta polfinalni tekmi odigrani na stadionu v Beltincih, kjer bosta sledili tudi tekmi za peto in sedmo mesto. Tekma za tretje mesto in veliki finale bosta na stadionu Fazanerija 2. junija, ko bo potekal tudi omenjeni evropski vinski festival. Ambasadorja prvenstva sta znameniti nogometni trener Matjaž Kek in Ivo Daneu, živa legenda jugoslovanske košarke in podpornik vinske reprezentance Slovenije. Direktor prvenstva je Aleš Križnar, ki je izjemno uspešno organiziral Eurobasket v Sloveniji, predsednik slovenske vinske reprezentance pa je znameniti vinar Danilo Steyer. Vstopnice za ogled finalne tekme, ki bo ob 15:00 s priloženimi kuponi za degustacijo so že na voljo na Eventimu.

Namen prvenstva vinarjev v nogometu ni le športno druženje, saj država organizatorica predstavlja svojo deželo tudi širše. Več o prvenstvu si lahko preberete na www.vinoeuro2018.com.