Kakšno kopališče si želite?

ponedeljek, 31. Maj 2021

Ker želijo dodatno oživiti kopališče, so pri upravljavcu Komunali Murska Sobota v aprilu izvedli anketo, v kateri je med 8. in 27. aprilom sodelovalo 1331 anketirancev. Rezultati so pokazali, da si obiskovalci kopališča želijo, da bi ga odprli v začetku junija in da bi ostalo odprto vsaj do prve polovice septembra. Odpiralni čas naj bi bil daljši, in sicer od 8. do 22. ali 23. ure, na voljo naj bi bilo nočno kopanje. Anketiranci so izrazili željo po dodatnem paketu oziroma obliki vstopnic, večina je izrazila zadovoljstvo s trenutno ceno. Največ podpore za dodatno ponudbo so v anketi dobili glasbeni dogodki ob večerih ali vikendih, beach bar, nočno kopanje in prostor za piknike oziroma druženje večjih skupin. Kar 90 odstotkom bi bilo všeč veliko dogajanja in želijo si tudi, da kopališče predstavlja središče za vse generacije. Kopališče se jim zdi privlačno zaradi veliko zelenih površin in dreves.

Odprtje predvideno s prvim junijem

»Delovanje letnega kopališča je odvisno zlasti od vremena. V spomladanskem času je treba izvesti investicijsko-vzdrževalna dela in zagon, v sezoni pa je kopališče treba upravljati tako, da kar najbolje služi namenu. Za investicijsko-vzdrževalna dela in upravljanje je Mestna občina Murska Sobota v proračunu za leto 2021 namenila 90.000 evrov. Kopališče bo za uporabo pripravljeno do konca maja, odprtje je predvideno s prvim junijem oziroma ob primernem vremenu, seveda če bodo epidemiološki ukrepi in omejitve to dovoljevali,« je povedal Tomislav Zrinski, direktor Komunale Murska Sobota.

Dodatna ponudba

»Dodatna ponudba, ki je predvidena v letošnjem letu, zanjo pa bomo namenili približno 35.000 evrov, bo popestrila dogajanje. Postavili bomo beach bar, prostor za otroške tabore oziroma različna praznovanja, igrišče za ulično košarko ter dodatne mobilne sanitarije za kopalce in goste lokala. Potrudili se bomo tudi vsebinsko obogatiti dogajanje ob bazenih in v nekaterih terminih podaljšati odpiralni čas. V naslednjih letih si želimo, da kopališče postane prijeten kraj za različne rekreativne in športne dejavnosti ter razvedrilo, ki lahko obogatijo dogajanje ob in v bazenu,« še pove Zrinski.

 

Melita Marič, Soboške novine, maj 2021