Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Jutri na odru Gledališča Park 80 mladih

torek, 23. Julij 2019

Mestna občina Murska Sobota v sodelovanju s srednjimi šolami iz naše občine že osmo leto sodeluje v mednarodnem mladinskem projektu, ki ga v pobratenem nemškem mestu Ingolstadt prirejajo skupaj s svojimi partnerskimi mesti.

Tako je od konca junija 6 dijakov iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota skupaj z vrstniki iz Ingolstadta in njegovih partnerskih mest: Györ (Madžarska), Opole (Poljska), Kragujevac (Srbija) in Carrara (Italija) skupaj s profesionalnimi umetniki  na intenzivnih vajah pripravilo gledališko-plesno predstavo, s katero so se predstavili na odru gledališča v Ingolstadtu, ta teden pa gostujejo v Murski Soboti.

V letošnji predstavi  z naslovom »"LAUGH now - CRY later« in v kateri nastopa 80 mladih,  ima glavno vlogo klovn.

Smeh in solze, otroška razposajenost in sadizem so njegovi spremljevalci: najsi vriska do neba ali je žalosten za umreti – klovn se strastno predaja vsakemu čustvu, le da bi se mu smejali. Hkrati pa nam nastavlja ogledalo in naše skrbi ironično prikazuje kot velepomembne.

Mojster svojega poklica je bil cirkuški klovn Charlie Rivel iz Španije. Desetletja je bil priljubljen v celi Evropi, poznali so ga tudi v ZDA in Južni Ameriki.  Bil je izvrsten klovn in velik umetnik, toda zaradi svoje povezanosti z nacionalsocializmom tudi sporna osebnost. Tudi ta temna plat njegove osebnosti je prikazana v predstavi. 

Ustvarjalci letošnjo predstavo opisujejo z naslednjimi besedami: fokus, samozavest, ustvarjalnost, ravnotežje, domišljija, sodelovanje, integracija.

Vljudno vabljeni na predstavo, jutri, v sredo, 24. julija 2019 ob 20. uri v Gledališče Park Murska Sobota. 

Vstop prost!