Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Javni natečaj za izbor imena, pozicijskega slogana in logotipa za paviljon Vrata v Pomurje

četrtek, 11. Januar 2018

Mestna občina Murska Sobota objavlja 

JAVNI NATEČAJ ZA IZBOR IMENA, POZICIJSKEGA SLOGANA IN LOGOTIPA ZA PAVILJON ”VRATA V POMURJE”

Rok za prijavo je 29.1.2018.

Postavljena vprašanja v zvezi z javnim natecajem

1.vprašanje

Glede natečaja za ime in simbol me zanima v kakšnem smislu iščete novo ime? Kaj naj bi ime predstavljalo? ali je lahko več besedna zveza ali so lahko kratice za katerimi se skriva več pomensko besedilo? in zraven je še potrebno napisati slogan...v kakšnem smislu? Niso ˝vrata v pomurje˝ eden izmed sloganov? Potem pa me še zanima za simbol. Ali mora biti simbol narejen skupaj z imenom? Se morata simbol in ime prekrivati? Ker če ime ne zadošča pogojem komisije in je logotip ustvarjen nadzemeljsko potem sploh ne pride v poštev?

Odgovor na vprašanje 1: Kot je zapisano v razpisni dokumentaciji bosta izbrano ime in logotip namenjena pozitivni medijski promociji in grajenju zavesti o paviljonu kot gospodarskem in turističnem središču pomurske regije. Komunikacijske aktivnosti bodo zaobjele aktivnosti, ki potekajo v in ob paviljonu, zato je pomembno, da ime, pozicijski slogan in logotip simbolno in vizualno sporočajo, da gre za celovit in enovit prostor paviljona in njegove neposredne okolice, ki opredeljuje svojo legitimnost v širšem družbenem prostoru Pomurja. Kreativna zasnova je prepuščena avtorju, ki naj najde najboljše kombinacije tako imena, pozicijskega slogana kot logotipa. Avtorju je dopuščena vsa kreativna svoboda, v pomoč pa so mu informacije o paviljonu, ki so del razpisne dokumentacije, vključno z opisom asociacij.

2. Vprašanje

Se bo paviljon in tabla z imenom videl z avtoceste?

 

Odgovor na vprašanje 2: Paviljon in tabla bosta vidni z avtoceste.

 

3. Vprašanje

Kdo so člani (5+2) komisije? Zanimajo me tako imena kot profesija oz. strokovno področje, ki ga pokrivajo.

 

Odgovor na vprašanje 3: Komisijo sestavlja 5 članov: 3 predstavniki MOMS in 2 zunanja strokovnjaka. Člani komisije so že sodelovali v različnih komisijah za izbor izvajalca javnih natečajev in javnih naročil.