Izšla monografija Mestne občine Murska Sobota

sreda, 17. Oktober 2018

V Pokrajinski in študijski knjižnici Murska Sobota so danes avtorji predstavili novo monografijo Murske Sobote.

Kot je uvodoma povedal župan Aleksander Jevšek smo v Soboti lahko ponosni, da smo po 22 letih na praznični, spominski dan, dobili novo monografijo Murske Sobote.  Na kar 203 straneh zajetno knjigo, ki priča o bogati zgodovini, kulturni in naravni dediščini ter razvoju našega mesta in občine smo čakali  dolgo časa, tudi iz razloga, ker je uredniški odbor v njej želel zajeti vse novosti, ki smo jih v našem mestu dobili pred kratkim (Drevored Martina Luthra, Expano, urejeno okolico Soboškega jezera).

Podrobneje so monografijo predstavili odgovorna urednica Brigita Bavčar, članica odbora za informiranje, promocijo in mednarodno sodelovanje  Mestne občine Murska Sobota, avtorica besedil Metka Fujs, direktorica Pomurskega muzeja Murska Sobota ter avtor oblikovne in grafične zasnove Sandi Červek, akademski slikar. Knjiga je obogatena z literarnimi odlomki domačih pisateljev in pesnikov, katerih izbor je naredila urednica, avtor umetniških razpoloženjskih fotografij je Jože Denko. Glavnino fotografij v monografiji je prispeval Lado Klar.

Kot je povedala urednica, bo monografija, ki je v skupinskem delu uredniškega odbora nastajala v ateljeju Dušana Antolina, zagotovo izjemna promocija in darilo ne samo v Sloveniji, temveč jo bomo s ponosom lahko pokazali povsom po svetu. Monografija bo med drugim naprodaj tudi v Hranilnici prekmurskih dobrot na Slovenski ulici, malopridajna cena pa  znaša 40,00 evrov.