Izšla je julijska številka Soboških novin

ponedeljek, 26. Julij 2021

Drage občanke, dragi občani!

V Soboti smo v minulem mesecu imeli številne razloge za praznovanje.

Veselili smo se zgodovinskega uspeha srčnih nogometašev, ki so naše mesto okronali za mesto prvakov.

Praznovali smo skupaj z državo. Hvaležni, da imamo privilegij že trideset let živeti v samostojni, svobodni državi, smo ji v Soboti namenili celotedenski program ter s številnimi dogodki obeležili ta okrogli jubilej. Zlasti me veseli, da smo k sodelovanju povabili vse osnovne in srednje šole v občini ter mladim dali priložnost, da so izrazili svoja čustva do domovine.

Praznovali smo zaključek največjega projekta v mestu, celovito prenovo Slovenske ulice. Z veličastno operno nočjo smo jo slovesno predali vsem meščankam in meščanom ter vsem, ki obiščejo srce naše regije.

Praznovali smo izjemen vstop naših čarno-bejlih v elitno družbo najboljših evropskih nogometnih klubov.

Praznovali smo z dijaki, ki so po težkem šolskem letu šolanja na daljavo zelo uspešno opravili maturo, nekateri celo z diamantno odliko!

Praznovali smo z mladimi športniki, ki so tudi v Murski Soboti simbolično tekli z olimpijsko baklo in tako z dobrimi željami olimpijsko reprezentanco pospremili na težko pričakovane olimpijske igre v Tokio.

Praznovali smo tudi ob uradnem prejemu priznanja SEJALEC, ki ga je za najbolj ustvarjalne in inovativne dosežke v slovenskem turizmu prejel Regijski promocijski center Expano.

In praznovali smo minuli petek, ko je naša občina obeležila svoj 26. rojstni dan. S podelitvijo najvišjih občinskih in županovih priznanj smo se za doprinos zahvalili tistim, ki so v preteklosti ter ki še vsakodnevno in vsak na svojem področju prispevajo, da je v naši občini življenje lepo in se tukaj dobro počutijo vse generacije. Zahvalili smo se prostovoljcem, ki skrbijo za mlade v stiski, ter vsem, ki s plemenitim delom skrbijo za ostarele. Zahvalili smo se društvu, ki se že stoletje ukvarja s čebelarstvom, ter družbama, ki sta z družbeno odgovornim delovanjem bistveno prispevali k varovanju okolja v občini, regiji in državi.

Praznovali smo tudi vrnitev življenja na soboške ulice in trge, vrnitev poletnih prireditev, kot so Sočna vilica, Festival Soboški dnevi, Soboško poletje in Skrito dvorišče, vrnitev otroškega vrveža v Igrivem parku in na Igrivi ulici ter poletnega vzdušja ob Soboškem jezeru in v mestnem kopališču.

Vsak dan je lahko praznik, le s hvaležnostjo in optimizmom moramo gledati na življenje!

Spoštovane občanke, spoštovani občani, čestitke ob prazniku naše občine!

 

Želim vam lepo, zdravo in brezskrbno poletje!

 

Vaš župan

dr. Aleksander Jevšek

 

Soboške novine, julij 2021