Gosti iz Moravskih Toplic z brezplačnimi prevozi na dogodke v Mursko Soboto

četrtek, 24. Junij 2021

Poletje se je začelo, hkrati so se sprostili ukrepi in po dolgem času se lahko spet družimo, zabavamo in uživamo v večjih dogodkih. Mestna občina Murska Sobota je v tem času vzpostavila sistem brezplačnega prevoza, ki povezuje naš največji turistični kraj Moravske Toplice s središčem Murske Sobote ter Expanom. Prvi brezplačni prevozi bodo omogočeni  26. 6. 2021, na koncert v sklopu Soboških dni. Storitev pa bo na voljo vsaj do konca tega leta.  Brezplačen  prevoz bo omogočen  do različnih dogodkov, kot so Sočna vilica, koncerti, športne prireditve in podobno.

Mestna občina Murska Sobota je pripravila DRT storitev responsibus v okviru projekta SMACKER, ki ga sofinancira program evropskega transnacionalnega sodelovanja Interreg Central Europe. Cilj storitve prevoza, ki se prilagaja potrebam uporabnikov, je izboljšati mobilnost prebivalcev in turistov na območju Murske Sobote in Pomurja.

responsibus ponuja IT-rešitev, ki omogoča spletno rezervacijo prevoza s pomočjo spletne aplikacije. Ta je dostopna tudi na pametnih stojalih, ki se nahajajo v recepciji hotelov v Moravskih Toplicah.