Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Glasba in poezija na Skritem dvorišču

četrtek, 26. Julij 2018

Za nekdanjo glavno mestno banko, danes Hranilnico prekmurskih dobrot, je pred očmi ulice skrito manjše dvorišče. Julija in avgusta se to dvorišče spremeni v čaroben kotiček in s čudovito glasbeno kuliso zbrane ne pusti ravnodušnih.

Aktualni sobotni nastopi bodo letos prvič obogateni s še dvema večeroma. »Knjižnica pod zvezdami je nov projekt Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota, ki ga bomo letos izvedli prvič, in sicer na prizorišču Skritega dvorišča v času Soboškega poletja.

To bodo večeri literature in glasbe. Imeli bomo dva dogodka: koncert uglasbene poezije 'Ne bodi kot drugi' z Ditko in Ferijem Lainščkom ter literarno-glasbeni večer 'Večer na dvorišču' s triom Vlada Poredoša. V prvem bo pesmi Ferija Lainščka, enega najbolj plodovitih in branih slovenskih pesnikov in pisateljev, predstavil Ditkin mladosten glas, v drugem pa bo Vlado Poredoš pesnik, glasbenik in prvi mož skupine Orlek, branje svoje poezije glasbeno popestril z akustičnim triom,« načrte opiše Klaudija Šek Škafar, direktorica Pokrajinske in študijske knjižnice Murska Sobota. Kot še doda, je cilj literarnoglasbenih večerov knjižne vsebine in literaturo predstaviti pod poletnim večernim nebom, in sicer na prostem in na intimnejšem prostoru. Tak ustvarjalen pristop gotovo ne spada med vsakdanje naloge knjižnice, vendar pa zasleduje cilje te ustanove, med katerimi je tudi spodbujanje bralne kulture. Z nastopi na Skritem dvorišču, kjer bodo združili literaturo in vrhunsko glasbo, knjižnica nagovarja stare in nove bralce ter obenem zvestim uporabnikom in bralcem nudi obogatene literarne vsebine.

Natalija Kreft, Soboške novine, julij 2018