Festival Soboški dnevi 2017

četrtek, 22. Junij 2017

Jutri se v Murski Soboti začenja Festival Soboški dnevi 2017, v okviru katerega bo izvedenih 35 dogodkov, potekal bo do vključno petka, 30. junija. V okviru festivala bo na predvečer državnega praznika tudi slovesnost ob dnevu državnosti.

V okviru festivala bo na predvečer državnega praznika tudi slovesnost ob dnevu državnosti.

Novost v letošnjem letu je razdelitev programa v več sklopov oz. ciklov. Prve tri dni je strnjen zabavno glasbeni program na osrednjem prireditvenem prostoru (zelenica v mestnem parku in grajsko dvorišče), v nadaljevanju sledi tridnevni cikel klasične glasbe, dve prestavi stand-upa in zaključek s Folkartom, kjer se bodo predstavile skupine iz Kube, Bolgarije, Burundija in Gruzije.

Druga novost je Šola urbanih športov, kjer bo mladim prve tri dni prireditve na voljo brezplačna uporaba skatov, BMX-ov in skirojev, prav tako pa bo izvedena demonstracijska vožnja profesionalnih rolkarjev in BMX-kolesarjev. Po lanskoletni uvedbi, bo tudi letos v Trubarjevem drevoredu izveden Igrivi park, s številnimi zanimivimi brezplačnimi ustvarjalnimi delavnicami za mlade.

Festival  je vsebinsko zasnovan podobno kot prejšnja leta: program za različne okuse ter vse starostne skupine. Tudi letos je bila izdana programska brošura Festivalko, ki so jo že prejela vsa gospodinjstva v naši občini, program pa je objavljen tudi na festivalski spletni strani (www.soboskidnevi.si).

Izpostavljamo nekaj zvenečih imen in dogodkov, ki jih bomo letos gostili na tradicionalnih prizoriščih festivala:

-          JINX

-          Željko Bebek

-          Jan Plestenjak

-          Nina Pušlar

-          Queen – real tribute band

-          Đurologija -  stand-up predstava za odrasle

-          pester otroški program

-          cikel klasične glasbe in drugi.

Program je nastal v sodelovanju organizatorja Mestne občina Murska Sobota z Mladinskim informativnim in kulturnim klubom Murska Sobota ter Zavodom za kulturo, turizem in šport Murska Sobota. Celotna izvedba prireditve znaša okvirno 113.000,00 EUR, od tega je polovica programskih stroškov, ostalo pa so drugi izvedbeni stroški. Prireditev je financirana iz proračuna MOMS in sponzorjev, ki zagotavljajo pokritje skoraj polovice programskih stroškov.

Tudi letošnji Festival Soboški dnevi je brez vstopnine, kar omogočajo proračunska sredstva ob pomoči zvestih sponzorjev.