Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Expano - prizorišče začetka rallya z električnimi vozili

petek, 12. Oktober 2018

Okolica EXPANA je bila danes zjutraj prizorišče prav posebnega dogodka: na pot po Pomurju je v tekmovalnem rallyu  E-via krenilo 37 električnih vozil. Tekmovalci prihajajo iz Slovenije in Avstrije.

Ob tej priložnosti jih je pozdravil tudi župan Aleksander Jevšek, ki je ob tem dogoku povedal: "Kot župan Mestne občine Murska Sobota se trudim, da je trajnostna mobilnost v našem mestu prisotna v vsakdanjiku vseh občanov. Zato smo vstopili v projekte, kot so car sharing, izposoja koles Soboški biciklin, javni brezplačni mestni potniški promet, vzpostavitev javnih polnilnic za električna vozila, urejanje parkiranja za e-vozila, mestna uprava ima v svojem službenem voznem parku električni skuter in električni avtomobil. 

 

Veseli me, da se rally z električnimi vozili e-via že tretjič vrača v naše mesto in pozitivno promovira električno mobilnost, ki je del trajnostne mobilnosti. Vse tekmovalce prijazno vabim, da se vrnejo tudi prihodnje leto, ko bo EXPANO že odrl svoja vrata za obiskovalce."