Družinski piknik v mestnem parku

torek, 7. Maj 2013

Mestna občina Murska prireja v soboto, 11. maja 2013, med 11. in 17. uro, šesti Družinski piknik v soboškem parku. Vse družine so lepo vabljene, da vzamejo odeje in napolnijo košare za piknik ter preživijo nepozaben dan v soboškem parku, kjer bo veliko smeha in zabave!

Prireditev bosta povezovala in vse navzoče nasmejala humorista in člana skupine D'kwashen retasy Primož in Miran. V otvoritvenem delu prireditve ob 11. uri se bodo predstavili otroci vseh sodelujočih šol in vrtcev s plesnimi in glasbenimi nastopi. Po uvodnem programu bo otroke s svojimi pisanimi kreacijami iz balonov razveselil Čarodej Binč, nato pa bodo lahko otroci skupaj s starši sodelovali v različnih ustvarjalnih delavnicah, kjer bodo izdelovali pisane  priponke, oblikovali metulje, vetrnice, papirnate zmaje iz krep papirja in drugih materialov. V glasbeni delavnici bodo spoznali različne glasbene instrumente in si izdelali ropotuljico ali se naučili novih plesnih korakov v plesni delavnici.  Tudi letos bodo zbrani v parku lahko tekmovali v poučni igri ločevanja odpadkov, spoznali dejavnost Društva modelarjev Pomurja in se igrali razne taborniške igre skupaj s taborniki. Poleg tega si bodo otroci lahko dali poslikati obraz ali  nohte in skakali po napihljivem smetarskem avtomobilu. Seveda pa bodo park kot vsako leto obiskale prijazne maskote, ki bodo male in velike razveselile z majhnimi nagradami in sladkimi presenečenji. Pa tudi na zastonj lučke nismo pozabili!

Živahen program bo ob 16. uri zaokrožila Romana Kranjčan s svojim programom za najmlajše.

Program bodo z delavnicami in poučno - zabavnimi igrami sooblikovali vzgojno – izobraževalne ustanove iz Mestne občine Murska Sobota: Vrtec Murska Sobota in Vrtec Lavra, OŠ I, OŠ II, OŠ III, OŠ IV Murska Sobota, OŠ Bakovci, Glasbena šola Murska Sobota, ter Plesna šola ZEKO, podjetje Saubermacher-Komunala, Društvo modelarjev Murska Sobota in taborniki roda Veseli veter.

Vzporedno z Družinskim piknikom bo v mestnem parku potekal Sejem nevladnih organizacij, ki ga letos že petič prireja Lokalna razvojna fundacija (LRF) za Pomurje. Mladinski informativni kulturni klub Murska Sobota se bo dogajanju pridružil na svoji terasi v mestnem parku, kjer bo v sodelovanju z Artfunk.si organiziral dobrodelno akcijo »Od srca do srca«.

Prisrčno vabljeni v murskosoboški park, kjer bo ta dan zagotovo zelo živahno!

Vprimeru slabega vremena bo prireditev odpoedana.