Drsališče od šestega decembra naprej v Drevoredu Martina Luthra

ponedeljek, 12. November 2018

Drsališče bo letos postavljeno na novi lokaciji – v Drevoredu Martina Luthra.

Drsališče v drevoredu Martina Luthra bo pravokotne oblike, umeščeno med obe liniji dreves in bo merilo okrog 600 kvadratnih metrov. Ob drsališču bo prostor za obratovalni in servisni del, mesto za izposojo drsalk in prostor za pripravo drsalcev. Izbrani izvajalec bo imel ob drsališču tudi svoj gostinski objekt. Kot minula leta bo zagotovljeno brezplačno drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne institucije s sedežem v mestni občini.

Začetek obratovanja drsališča je predviden na dan, ko v središču mesta poteka tradicionalno Mikloševo senje, 6. decembra 2018. Ta dan bomo v mestnem središču prižgali praznično razsvetljavo, še posebej praznično okrašen in osvetljen bo tudi Drevored Martina Luthra. Dnevni čas obratovanja bo od 10. do 22. ure oziroma v dovoljenem obratovalnem času vse dni v tednu, tudi med prazniki in prostimi dnevi. Drsališče bo obratovalo do 24. februarja 2019.

Dogajanje ob drsališču bo od otvoritve in vse do božiča popestril glasbeni in animacijski program za odrasle in najmlajše. Do Božičnega sejma, ki bo od 20. do 22. decembra bo poskrbljeno tudi za pestro gostinsko ponudbo v prazničnih hiškah ob drsališču.

Pogodbena vrednost najema drsališča v omenjenem času, ki ga bo postavil in upravljal izvajalec KOTA d.o.o. Petrovče, znaša 75.419,67 EUR.