Dnevni center za starostnike ter splošna in zobna ambulanta v Bakovcih

torek, 24. April 2018

Minuli petek je v  prostorih vaškega doma v Bakovcih potekala predstavitev projekta vzpostavitve programa dnevnega centra in splošne ter zobne ambulante v Bakovcih. Na predstavitvi projekta so sodelovali: mag. Dejan Židan, podpredsednik Vlade RS, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, dr. Anja Kopač Mrak, ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, dr. Aleksander Jevšek, župan Mestne občine Murska Sobota, Zoran Hoblaj, direktor Doma starejših Rakičan, Edith Žižek Sapač, direktorica Zdravstvenega doma Murska Sobota in Nives Cajnko, predsednica Krajevne skupnosti Bakovci in mestna svetnica.

Dom starejših Rakičan je v Bakovcih odkupil objekt, v katerem bodo po prenovi v prvi fazi vzpostavili sodoben program dnevnega varstva za starejše občane, prav tako pa bo v objektu pod okriljem Zdravstvenega doma Murska Sobota začela delovati splošna in zobna ambulanta.

V objektu bo tudi manjši gostinski lokal, ki se bo nahajal med zdravstvenimi ordinacijami in prostori dnevnega varstva, z namenom tržne dejavnosti Doma starejših Rakičan. Ocenjena vrednost investicije znaša 605.000 evrov.