Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Danes je praznik naše občine

četrtek, 16. Julij 2020

Občinski praznik Mestne občine Murska Sobota praznujemo 16. julija in je povezan z datumom listine iz leta 1348, v kateri se prvič omenja kraj z imenom Muraszombatha. Kraj se v listini omenja dvakrat in sicer v zvezi z župnikom Jakobom iz Murske Sobote in v zvezi z državno cesto, ki povezuje mesto Radgono z Mursko Soboto.

Praznik občine smo minuli petek že obeležili s slavnostno sejo, na kateri so bila podeljena najvišja občinska priznanja. Od danes naprej bo na Drevoredu Martina Luthra v središču Sobote na ogled ulična razstava z naslovom: Murska Sobota skozi objektiv Jožeta Kološe-Kološa.

Vabljeni, da se ob 19. uri udeležite vodenega ogleda in pogovora ob izbranih fotografijah stare Sobote. Vodenje oz. pogovor bo izvedla avtorica razstave Tamara Andrejek.

Pomurski muzej Murska Sobota v letošnjem letu, ko mineva 100 let od rojstva soboškega fotografa, razstavni program namenja spominu na njegova dela.