Dan tenisa in otvoritev nove teniške dvorane

ponedeljek, 10. September 2018

V soboto, 8. septembra je Teniški klub Murska Sobota priredil dan tenisa s pestrim športnim in zabavnim programom, ob tem pa so tudi uradno odprli dvorano s tremi novimi igrišči za tenis.

Kot je povedal  župan Aleksander Jevšek, se s tem uresničuje dolgoletna želja članov kluba in rekreativnih igralcev, ki so bili doslej primorani v zimski sezoni tenis igrati izven Murske Sobote. Predsednik Teniškega kluba Murska Sobota, Iztok Škraban se je zahvalil Mestni občini Murska Sobota in Fundaciji za šport za finančno podporo  in sodelovanje ter izrazil veliko zadovoljstvo, da bo odslej okrog 120 članov kluba lahko tenis igralo tudi v hladnih mesecih in dežju. Predsednik Teniške zveze Slovenija, Marko Umberger je povedal, da je Fundacija za šport sredstva odobrila na podlagi njihovega priporočila in izrazil upanje, da bo nova pridobitev doprinesla k popularizaciji tenisa v Murski Soboti.

Otvoritveno tekmo dvojic so zaigrali župan s teniško šampionko Andrejo Klepač, ter direktor Teniške zveze Slovenija Gregor Krušič z najboljšim gluhim igralcem tenisa v Sloveniji, Sobočanom Marinom Keglom. 

Vrednost teniške dvorane z izvedeno infrastrukturo, katere investitor je bil Teniški klub Murska Sobota je znašala 345.382 EUR. Na podlagi sklenjene pogodbe o neodplačnem prenosu nepremičnin s Teniškim klubom Murska Sobota, je Mestna občina Murska Sobota postala do celote lastnica zemljišča, na katerem je zgrajena teniška dvorana in 24 % solastnica navedene dvorane.