Želimo si, da bi spletna stran bila čim bolj prijazna uporabnikom. Vabimo vas, da izpolnite vprašalnik in prispevate k izboljšavam. Reševanje vprašalnika vam bo vzelo minuto ali dve časa: https://www.murska-sobota.si/obrazci/anketa-o-uporabi-spletne-strani

Brezplačno drsanje vse do konca šolskih počitnic

torek, 15. Januar 2019

Že v začetku decembra je v drevoredu Martina Luthra začelo obratovati drsališče.

Zavod za kulturo, turizem in šport Murska Sobota je v decembru poskrbel za pestro dogajanje ob drsališču, ki so ga poimenovali Praznični december v Soboti 2018 in je bilo zelo dobro obiskano.

Drsate lahko še naprej, saj bo drsališče obratovalo vse do 24. februarja, torej tudi v času zimskih šolskih počitnic, in sicer vsak dan od 10. do 22. ure. Enako kot minula leta je drsanje za občane Mestne občine Murska Sobota in nepridobitne ustanove s sedežem v mestni občini brezplačno. Na voljo je izposoja drsalk, za najmlajše pa nudijo tudi t. i. pingvinčke, ob katerih so prvi koraki v svet drsanja lažji. Pogrejete se lahko s toplimi pijačami, ki jih v lesenih hišicah ob drsališču nudijo gostinci.

Popraznični namig: z drsanjem naj bi izgubili toliko kalorij kot z rolanjem oziroma igranjem rekreativnega nogometa ali tenisa.

Ksenija Glažar, Soboške novine januar 2019