Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja 2017 junija v Murski Soboti

petek, 24. Marec 2017

Sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami se predstavlja vsako drugo leto na tradicionalni prireditvi pod imenom Bogatajevi dnevi zaščite in reševanja. Leta 2015 so potekale intenzivne priprave, da bi takratno jesen prireditev izvedli v Murski Soboti, žal pa je bila zaradi izredne situacije ob reševanju begunske krize le-ta takrat delno odpovedana.

Letos bo prireditev potekala od 8. do 10. junija 2017 v središču Murske Sobote ter bo namenjena predstavitvi dejavnosti zaščite, reševanja in pomoči strokovni in širši javnosti. Danes je  v sejni sobi PGZ potekala prva predstavitev prireditve ter dogajanja na Bogatajevih dnevih zaščite in reševanja, ki sta jo predstavila Darko But, generalni direktor Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje in poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan.

Dogodka se je udeležila  tudi ministrica za obrambo Andreja Katič, ki je z županom Aleksandrom Jevškom podpisala dogovor o sodelovanju na prireditvi. Ministrica in župan  sta izrazila zadovoljstvo, da bo prireditev potekala v Murski Soboti in poudarila velik pomen tovrstne predstavitve domačih in tujih organov, sil za zaščito, reševanje in pomoč ter drugih služb in nevladnih organizacij, ki so vključene v sistem varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami.