Županov sprejem za zlate maturante

torek, 21. September 2021

Župan Aleksander Jevšek je danes v MiKK-u sprejel maturante iz naše občine, ki so v minulem šolskem letu dosegli največ točk na maturi.  

Kar štirje od osmih najboljših maturantov so prejeli najvišje možno število točk in tako postali diamantni maturanti. To so Maja Malok, Domen Bencak in Aljoša Vertot iz Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota ter Leon Titan Preininger iz Srednje zdravstvene šole Murska Sobota.

Na Gimnaziji Murska Sobota sta iz naše občine bila dva zlata maturanta: Lucija Cör in Aljoša Gabor, Luka Šobak in Žiga Tomašev sta zlata maturanta Srednje poklicne in tehniške šole Murska Sobota.

Župan je maturantom čestital in izpostavil posebne okoliščine zaradi epidemije, v katerih so se dijaki v minulem šolskem letu pripravljali  na maturo. Zaželel jim je veliko uspeha na nadaljnji življenjski poti in izbranem študiju ter povedal, da Mestna občina Murska Sobota spodbuja nadarjene študente tudi z občinskimi štipendijami.

Župan je zlatim maturantom izročil posebno občinsko priznanje in monografijo Murske Sobote in izrazil  željo, da se po končanem študiju vrnejo domov in prispevajo k razvoju domače regije.