Županov sprejem za odličnjake

petek, 11. Junij 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je priredil tradicionalen sprejem za učenke in učence, ki zaključujejo osnovnošolsko izobraževanje ter so v šoli v vseh letih dosegali odličen uspeh in bili odlični tudi v različnih obšolskih dejavnostih.

V šolskem letu 2020/21, ki sta ga zaznamovala epidemija in šolanje na daljavo, je osnovno šolo z odliko zaključilo 92 učenk in učencev iz naše občine, in sicer 25 učenk in učencev Osnovne šole I, trideset učenk in učencev Osnovne šole II, dvanajst učenk in učencev Osnovne šole III, en učenec Osnovne šole IV, tri učenke Osnovne šole Bakovci ter 21 učenk in učencev Glasbene šole Murska Sobota.

Župan se je učenkam in učencem ter tudi učiteljicam, učiteljem in ravnateljicam zahvalil za potrpežljivost, saj so bili v času epidemije na veliki preizkušnji in za marsikaj prikrajšani. »Vi ste pravi heroji korone, saj ste sprejeli ogromno žrtev in se učili pred računalniki. Spletne učilnice nikakor niso mogle nadomestiti pravih učilnic ali telovadnice. Ponosen sem na vas!«

Odličnjakinjam in odličnjakom je župan čestital za odličen uspeh in jim izročil posebno priznanje županovo petico ter vstopnico za ogled doživljajskega parka Expano.