Županov ponovoletni sprejem

petek, 6. Januar 2017

Župan Jevšek je tudi letos priredil tradicionalni ponovoletni sprejem, ki so se ga udeležili pomurski poslanci, mestni svetniki, častni občani, predstavniki verskih skupnosti, gospodarstveniki, predstavniki javnih zavodov, krajevnih skupnosti in mestnih četrti, predstavniki  izobraževalnih in kulturnih institucij, občinski nagrajenci, predstavniki medijskih hiš  ter številni drugi, ki sodelujejo z mestno občino in s svojim delovanjem prispevajo k njegovemu razvoju.

V svojem nagovoru povabljenim se je župan najprej zahvalil za dobro sodelovanje in jim čestital za uspehe v letu 2016. Ob tem je izpostavil, da se je v Pomurju zmanjšalo število brezposelnih, izvoz pomurskih podjetij pa je občutno zrasel, kar nas lahko napolni z optimizmom.  

Povedal je, da je tudi sam zadovoljen z minulim letom, ker »če smo pred tem napovedovali velike spremembe v mestu, smo v lanskem letu te spremembe začeli odločno udejanjati. S sprejemom strategije trajnostnega urbanega razvoja, s pripravo množice projektov in z izgradnjo zavezništev, ki jih potrebujemo za uspeh doma, v regiji, v državi in v širšem prostoru.«

Župan je zbranim predstavil tudi pobudo Murska Sobota 4 Future, ki je bila javnosti predstavljena pred prazniki minulo leto in katere namen je povezati mesto v skupni ambiciji, da Murski Soboti zagotovimo trajnostno prihodnost in višjo kakovost življenja.

Jevšek je predstavil tudi načrtovane projekte za to leto in v prihodnje, pri čemer je izpostavil revitalizacijo soboške kamešnice v sodoben rekreacijski in turistični center, ki ga vidi kot projekt celotne regije.