Župan sprejel zlate maturantke

ponedeljek, 23. September 2013

Župan Anton Štihec je danes sprejel štiri zlate maturantke iz Mestne občine Murska Sobota. Skupno jih je bilo pet; tri s poklicno maturo in dve s splošno maturo. 

Na Gimnazji Franca Miklošiča v Ljutomeru je zlata maturantka iz naše občine postala Sanja Karakatič, ki se je odločila za študij medicine na medicinski fakulteti v Mariboru. Prav tako se je za študij medicine odločila zlata maturantka Eva Dora, ki je sicer z odliko opravila mednarodno maturo na II. Gimnaziji Maribor.

Katja Žižek iz Rakičana je zlata maturantka s poklicno maturo na Gimanziji Franca Miklošiča, po končani srednji vzgojiteljski šoli se je odločila za študij predšolske vzgoje. Isto srednjo šolo je končala tudi  Maja Ščančar, ki se je danes zaradi bolezni opravičila. Urška Godvajs iz Rakičana je končala Srednjo zdravstveno šolo Murska Sobota in se odločila za študij fizioterapije v Ljubljani.

Župan je maturantkam čestital in jim zaželel vse dobro na njihovi nadaljnji življenjski poti. Izrazil je upanje in željo, da se po končanem študiju vrnejo v Prekmurje in s svojim znanjem prispevajo k njegovemu razvoju. Skupaj z direktorjem mestne uprave je maturantkam izročil priznanje Mestne občine Murska Sobota ter darilo: grafiko akademskega slikarja Sandija Červeka.