Župan sprejel predstavnike GMT-ja, najhitreje rastočega podjetja v regiji

sreda, 14. September 2011

Danes je župan Anton Štihec v svojih prostorih sprejel predstavnika družbe GMT  Vlada Karolya ter Tomaža Giderja in jima čestital za laskavi naslov najhitreje rastočega podjetja v regiji. Podjetje GMT je namreč postalo Regijska  gazela in hkrati prvi finalist izbora za naziv Zlata gazela 2011. Poleg podjetja GMT, sta bila med letošnjimi nominiranci za gazelo dravsko-pomurske regije  še Pikapoka d.o.o. ter podjetje Roto Pavlinjek, lanskoletni  regijski zmagovalec. Slednji je bil med povabljenimi, vendar se sprejema ni udeležil.

 

Regijska gazela 2011 podjetje GMT, je murskosoboško družinsko podjetje na področju trgovine z rezervnimi deli in opremo za motorna vozila. V delo podjetja so vključeni vsi člani družin Karoly in Gider, ki so hkrati lastniki, financerji in strategi poslovnega razvoja, ki se hitro širi po Sloveniji, Avstriji, nekdanji Jugoslaviji, Bolgariji, načrtujejo pa prodor tudi v druge države vzhodne Evrope. Podjetje GMT je bilo ustanovljeno maja leta 1992, ko je štelo zgolj dva zaposlena. Danes se podjetje lahko pohvali z 76 zaposlenimi na 15 lokacijah.

 

Vlado Karoly je župana seznanil s prehojeno potjo podjetja, na kateri je bilo veliko prelomnih trenutkov, poslovnih odločitev in vzponov, bili pa so tudi padci, ko je podjetje GMT zaradi finančnega zloma svojih poslovnih partnerjev ostalo brez poplačila za svoje opravljeno delo. Klub dejstvu, da so njihovi poslovni partnerji večkrat propadli in je podjetje GMT iz navedenega razloga utrpelo veliko finančno in poslovno škodo, so se sami vedno znali postaviti nazaj na noge. V razgovoru z županom sta Karoly in Gider poudarila, da se je podjetje uspelo širiti kljub dejstvu, da je bilo zaradi sedeža podjetja v Murski Soboti, v primerjavi s podjetji, ki so imela sedež v osrednji Sloveniji, velikokrat v neenakopravnem položaju.

 

Odskočna deska za večjo širitev podjetja je bila pogodba, podpisana aprila leta 2009, s katero je podjetje GMT v tako veliki konkurenci, kot sta bili podjetji Petrol in Avtocommerce, uspelo pridobiti, ne samo zastopstvo blagovne znamke Castrol za regijo južna Evropa, ampak postati celo njihov najboljši distributer.

 

Pogovor je tekel predvsem o možnostih medsebojnega sodelovanja. Podjetje GMT je med drugim predstavilo tudi svoje želje po nadaljnjem razvoju v Mestni občini Murska Sobota. Župan je v zvezi s tem izpostavil, da bo storil vse, kar je v njegovi pristojnosti, da bo tako perspektivno podjetje še naprej širilo svojo dejavnost tudi v domači regiji.