Župan sprejel perspektivne odbojkarje OK Panvita Pomgrad

ponedeljek, 9. Avgust 2021

Župan dr. Aleksander Jevšek je danes sprejel štiri odlične mlade odbojkarje domačega kluba OK Panvita Pomgrada: Urbana Rajnarja, Nika Legena, Vida Suhadolnika in Dina Vinkoviča. 

Trije, še ne 16-letni, visokorasli odbojkarji iz OK Panvita Pomgrad Urban Rajnar, Nik Legen in Vid Suhadolnik so  v minulem mesecu kot državni reprezentanti postali evropski prvaki U-17. V polfinalu evropskega prvenstva v Tirani je Slovenija s 3:0 premagala Poljsko, mladi slovenski odbojkarji pa so nato v velikem finalu s 3:0 za naslov evropskega prvaka ugnali favorizirano Rusijo. Vid Suhadolnik, je v finalu proti Rusom prispeval 8 točk. Gre za prvi naslov evropskega prvaka v zgodovini slovenskih odbojkarskih reprezentanc, ki v zadnjem obdobju dosegajo neverjetne uspehe.

Sprejema pri županu se je udeležil tudi Dino Vinkovič, ki je v državnem prvenstvu v odbojki na mivki, ki je potekalo minuli teden v  Ljubljani na Pogačarjevem trgu s v starostni kategoriji U – 20  postal državni prvak s soigralcem Žanom Zajcem iz Kranja, po zmagi v finalu z 2:1 nad Rokom Bračkom in Urbanom Blaževićem,  kar je bil najboljši finalni dvoboj med mladimi odbojkarji. Sprejemalec Dino Vinkovič je sicer standardni član prve ekipe Panvita Pomgrad, ki nastopa v 1. A državni odbojkarski ligi. 

Župan Jevšek je čestital mladim odbojkarjem in izrazil zadovoljstvo, da je za podmladek v odbojkarskih vrstah v domačem klubu odlično poskrbljeno, Klubu je zagotovil podporo tudi v prihodnje, saj takšni uspehi potrebujejo nagrado in spodbudo za nadaljnje delo.

Sprejema sta se udeležila tudi predsednik OK Panvita Pomgrad Matjaž Durič in trener Dejan Fujs.