Župan sprejel odpravnika poslov Republike Azerbajdžan

sreda, 26. Junij 2013

Župana Antona Štihca je danes obiskal odpravnik poslov Republike Azerbajdžana v Republiki Sloveniji  Azer Khudiyev. Diplomat, ki poleg Republike Slovenije na Dunaju pokriva tudi mednarodne organizacije je Prekmurje in Mursko Soboto obiskal prvič, udeležil se je namreč  gospodarskega srečanja, ki ga je v Moravskih Toplicah organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve.

Župan je gostu predstavil regijo in mestno občino ter njene razvojne potenciale in prednosti. Odpravnik poslov mu je ponudil pomoč pri iskanju morebitnih vlagateljev v različne gospodarske panoge, veliko priložnost vidi predvsem na področju pridobivanja naravnih virov energije, kjer ima Azerbajdžan veliko izkušenj in znanja.

Khudiyev je v spremstvu župana obiskal tudi spomenik padlim partizanom in rdečearmejcem na Trgu zmage ter se poklonil spominu padlim na soboškem pokopališču, kjer je izmed vklesanih imen prepoznal nekaj imen njegovih rojakov. Obljubil je, da se bo v prihdnjem letu udeležil tudi tradicionalne slovesnosti 9. maja, na kateri je pred dvemi leti Azerbajdžan že zastopal takratni odpravnik poslov.